Openingstijden Showroom

Ma. - Vr. 09:00 - 18:00
Za. 09:00 - 17:00

Onderhoud E-bikes

Om uw E-bike altijd op zijn best te laten presteren is het nodig om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Daarnaast is het onderhoud noodzakelijk voor het behoud van de garantie, deze geldt dan 2 jaar. Om voor u iets meer duidelijkheid te creëren hebben wij het voor u op een rijtje gezet:

OnderhoudUit te voeren bij                 Kosten
1e onderhoudsbeurtNa 500 km of 3 maanden na aankoop€35,-
2e onderhoudsbeurtBinnen 12 maanden na aankoop€55,-
3e onderhoudsbeurtBinnen 24 maanden na aankoop€55,-
4e onderhoudsbeurtBinnen 36 maanden na aankoop€55,-

Tijdens de garantieperiode dienen 3 van de bovenstaande onderhoudsbeurten gedaan te worden. Ben u van plan door te rijden op uw E-bike na 3 jaar raden wij u altijd aan om jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren.

Maak hier uw afspraak voor een onderhoudsbeurt.

 

Tips!

Een van de meest kostbare onderdelen van uw e-bike is de accu. Hier geven wij u een aantal tip die u optimaal plezier garanderen van de accu:

 1. Temperatuur
  Breng de accu op kamertemperatuur voordat u deze gaat opladen. Wanneer deze accu te koud of te warm is zal deze niet laden. Houd er ook rekening mee dat bij lagere temperaturen de accu sneller leeg gaat, daarnaast vergt het opladen meer tijd. Grote overgangen van temperatuur kunnen zorgen voor een groot verschil in de indicatie van de vulling.
 2. Accucapaciteit opbouwen
  Na het eerste gebruik is het van belang zeven keer een leeg gereden accu volledig op te laden. Hierdoor verkrijgt de accu zijn maximale capaciteit.
 3. Opladen bij geen gebruik
  Om ervoor te zorgen dat uw accu goed blijft raden wij u aan de accu elke maand minstens een uur op te laden.
 4. Overladen
  De accu heeft een beveiliging tegen het overladen van de accu. Laat deze echter nooit langer dan 24 uur aan de lader liggen.
 5. Bandenspanning
  Om een zo hoog mogelijke actieradius te behalen is bandenspanning van groot belang. Een hogere rolweerstand betekend namelijk meer verbruik van de accu en een kleinere actieradius.