Carprof Logo

Laat uw remmen controleren door CarProf

Remmen

De remmen vormen het belangrijkste actieve veiligheidssysteem van uw auto. Het is daarom belangrijk dat de remmen altijd optimaal functioneren. Wilt u uw remmen laten controleren? De specialisten van CarProf hebben alles in huis voor controle en onderhoud van uw remmen.

Kenmerken van slijtage remmen

Controleer of u één of meer van onderstaande kenmerken herkent bij uw auto. In dat geval is het verstandig om CarProf uw remmen te laten controleren.

  • Een trillend stuur
  • Langere remweg
  • Een auto die scheef trekt (bij ongelijkmatige slijtage van de remmen)
  • Een rempedaal dat ver ingetrapt moet worden of sponzig aanvoelt

Als één of meer van deze dingen aan de hand zijn, is het verstandig om de remmen na te laten kijken. Dat is niet alleen veiliger, u kunt zo ook duurdere reparaties voorkomen. Schijfremmen werken namelijk door remblokken met wrijvingsmateriaal op de schijf te duwen (met een remklauw). Als dit materiaal versleten is, wordt het metaal van de blokken gebruikt om de auto af te remmen. De remschijven slijten dan veel sneller dan nodig is. Tijdig de remblokken vervangen is daarom verstandig.

Piepen of schuren uw remmen?

Als uw remmen schuren, piepen of uw remmenlampje licht op uw dashboard op? Dan is het waarschijnlijk hoog tijd om uw remmen te laten controleren en vervangen. CarProf zal uw remmen aan een gedegen onderzoek onderwerpen (blokken verglaasd, onder de minimum voorgeschreven dikte, beschadigingen) en zal uw remblokken indien nodig vervangen, uiteraard met originele kwaliteit (OE).