BOVAG Logo Hyundai Logo Fiat Service Logo Schadegarant Logo Erkend Duurzaam Logo

Openingstijden Showroom

Ma. - Vr. 09:00 - 18:00 | Za. 09:00 - 17:00

Openingstijden werkplaats en magazijn
Ma. - Vr. 08:15 - 17:00 | Za. Gesloten

Airco

Het is erg belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan uw airco. Wij adviseren u om iedere 2 a 3 jaar onderhoud uit te laten voeren. Ondanks dat een airco een gesloten systeem is wil het namelijk toch zo’n 10% aan vulling per jaar verliezen.

Wat wij doen

Wij hebben een drietal aan vormen van airco-onderhoud waarvoor wij nu een leuke actie hebben:

  • Airco check
    Wij lopen de airco na en kijken of het noodzakelijk is koudemiddel en/of olie toe te voegen. Prijs: €29,95
  • Airco service
    Bij deze service wordt het koudemiddel en/of olie bijgevuld. Daarnaast maken wij gebruik van een fluor dosering, door middel van een speciale lamp kunnen wij hiermee controleren of het systeem niet lekt. Ook lekkages die niet met het blote oog te zien zijn kunnen hiermee opgespoord worden. Prijs van: €125,- voor €99,-
  • Airco reiniging
    Hiermee zorgen wij ervoor dat het systeem gereinigd wordt, dit zorgt er voor dat er geen nare luchtjes meer uit uw airco komen en dat de bacteriën en schimmels die dit veroorzaken gedood worden. Prijs van €49,95 voor €35,-

Dit brengt de totale actieprijs voor zowel aircoservice in combinatie met een reiniging op €125,-

Handig om te weten!

Om ervoor te zorgen dat u minder snel schimmels en bacteriën in uw airco krijgt adviseren wij u om een aantal kilometer voor aankomst het systeem uit te schakelen. Dit zorgt ervoor dat er geen condens in het systeem zit welke de groei van bacteriën en schimmels voorkomt.

Uw airco heeft 2 functies namelijk het verkoelen van uw auto in de zomer en het ontvochtigen van uw auto in de winter. Wanneer u in de winter met een vochtige jas in de auto stapt willen de ramen vaak beslaan. Om deze snel weer schoon te krijgen kunt u gebruik maken van de airco, u hoeft hierbij de temperatuur niet op koud te zetten!

Zwakke schakel

Wanneer iemand een kapotte airco heeft blijkt vaak dat dit te maken heeft met de condensor. De condensor zit vaak voor in de bumper geplaatst en wordt af en toe door een steentje geraakt, dit kan in sommige gevallen voor een lekkage zorgen. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten repareren omdat het gebruiken van de airco zonder vloeistof een kapotte aircopomp kan veroorzaken. Het vervangen van een aircopomp is vaak een kostbare reparatie.