BOVAG Logo Hyundai Logo Fiat Service Logo Schadegarant Logo Erkend Duurzaam Logo

Openingstijden Showroom

Ma. - Vr. 09:00 - 18:00 | Za. 09:00 - 17:00

Openingstijden werkplaats en magazijn
Ma. - Vr. 08:15 - 17:00 | Za. Gesloten

APK Keuring

Goed om te weten!

Het is mogelijk om een APK-keuring 2 maanden voor de vervaldatum uit te laten voeren, de vervaldatum voor de eerstvolgende keuring blijft dan hetzelfde.

Wat wij doen:

Wanneer uw auto APK (algemene periodieke keuring) gekeurd wordt beoordeelt onze deskundige keurmeester uw auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie:

  • Verkeersveiligheid: Hierbij wordt gekeken naar de juiste werking en staat van de volgende onderdelen: De remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu: Onze keurmeester controleert of de uitstoot van uitlaatgassen nog overeenkomt met de vereisten van de overheid.
  • Registratie: De kilometerstand, het kentekenbewijs, chassisnummer en de gebruikte brandstof worden gecontroleerd.
  • Het is niet nodig om U kentekenbewijs hiervoor mee te nemen.

Bij een dieselauto vanaf het bouwjaar 1980 wordt ook een roetmeting gedaan om te kijken hoeveel roet er wordt uitgestoten.

Let op!: Een APK-keuring is niet gelijkwaardig aan een onderhoudsbeurt.  Er wordt enkel gekeken naar de veiligheid van uw voertuig op het moment van de keuring.

Frequentie: Bij een nieuwe benzine auto dient de eerste APK-keuring na 4 jaar uitgevoerd te worden en vervolgens twee maal na 2 jaar. Daarna dient deze elk jaar APK gekeurd te worden.

Bij een nieuwe diesel of gas auto dient de eerste APK-keuring na 3 jaar uitgevoerd te worden. Vervolgens dient deze elk jaar APK gekeurd te worden.

Automobielbedrijf van Zummeren is aangesloten bij de Nationale Autopas (NAP), dit houdt in dat er een registratie wordt gedaan van de kilometerstand bij APK, onderhoudsbeurten en reparaties om zo fraude tegen te gaan.

Wanneer de auto gekeurd is krijgt u bij het ophalen van uw auto een keuringsrapport van onze keurmeester.

Corona-maatregelen Automobielbedrijf van Zummeren

 

Geachte relatie,

 

Zowel de werkplaats als de showroom van Automobielbedrijf van Zummeren zijn open. Wij houden de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De gezondheid van onze bezoekers en onze medewerkers staat vanzelfsprekend op de eerste plaats.

 

Automobielbedrijf van Zummeren heeft de volgende voorzorgsmaatregelen getroffen:

 

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via 0486-461317

 

Wij staan graag voor u klaar om u zo snel mogelijk te helpen.

 

Met vriendelijke groet,

Automobielbedrijf van Zummeren